duminică, 27 iulie 2008

CELESTRON C6 S-GT XLT



Telescopul Schmidt-Cassegrain C6 S-GT XLT din seria Advanced GOTO este un telescop cu o optica cu un contrast excelent si un diametru al oglinzii principale de 150mm. Telescopul este ultima creatie de instrument Schmidt-Cassegrain produs de Celestron in ultimul deceniu. Telescopul beneficiaza de straturile antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina Starbright XLT. Montura ecuatoriala CG5 GT (echivalentul unei monturi EQ5 cu goto) este foarte stabila datorita picioarelor de otel supradimensionate cu diametrul de 2". Miscarea pe ambele axe este foarte fina datorita angrenajelor melcate precise. Montura CG5 are o scala de latitudine pentru aliniere usoara si posibilitatea de montare a unei lunete pentru aliniere polara (optionale). Montura este motorizata pe ambele axe si include tehnologia NexStar de control computerizat al telescopului. Controllerul monturii dispunde de o baza de date cu peste 40000 de obiecte ceresti definite ce pot fi cautate si urmarite automat. De asemenea utilizatorul poate defini/introduce in controller 400 de obiecte, iar pentru 200 de obiecte informatiile sunt detaliate. Folosind portul RS-232 montura poate fi controlata prin calculator, iar controllerul poate fi upgradat. Pentru astrofotografie este inclus si un port pentru autoguider. Montura este o platforma stabila pentru astrofotografie planetara si deepsky permitand expuneri de durata neghidate de pana la 30 de secunde, sau mai mult in cazul realizarii ghidajului printr-o luneta de ghidaj sau off-axis. Planetariul The Sky Level 1 si softul NexRemote permit explorarea universului si controlul prin calculator al telescopului. Fie ca sunteti un incepator, fie un astronom cu experienta, telescopul Celestron C6 SGT va permite observarea cu usurinta a cerului.

vineri, 30 mai 2008

Prima reuşită




Am reuşit să prind pe imagine obsesia acestei ierni - M42 - marea nebuloasă din Orion. M-a ajutat şi Emil Pera cu multe sfaturi utile. Având în vedere ca luna era aproape de primul pătrar, eu zic că a ieşit destul de bine!
Megrez 90 mm APO pe CG5, Canon 50D, filtru UHC Astronomik
Luneta ghidaj Skywatcher 80/400, camera de ghidaj Alccd 5
9x30" , 13x210" , ISO 800, DSS, MaximDL, Photoshop CS5


Am mai pus o varianta putin modificată



Asta este a3a versiune



Versiunea in care am fost mai atent la culorile din nebuloasă conform cu asta http://imgsrc.hubblesite.org/hu/db/images/hs-2006-01-a-xlarge_web.jpg