joi, 12 septembrie 2013

Alinierea polară cu ajutorul PHD-ului

Programul PHD este gratuit si este oferit de firma Stark-Labs.Se recomandă alinierea camerei de ghidaj cu axele RA si DEC ale telescopului.
Procesul începe ca și la celelalte alinieri polare. Pentru verificarea alinierii pe axa RA se alege o stea la 0 grade elevație apropiată de meridian. Pentru verificarea alinierii pe axa DEC alegeți o stea cât mai apropiată de orizontul estic sau vestic.

1. Porniți PHD-ul, selectați camera și montura și faceți calibrările obișnuite.
2. Pentru verificarea alinierii pe axa RA se alege o stea la 0 grade elevație apropiată de meridian.
3. Începeți ghidajul pe steaua selectată.
4. Porniți graficul și selectați DX/DY în loc de RA/DEC.
5 Opriți ghidajul pe DEC.
6. Dacă montura este perfect aliniată atunci DY (linia roșie) ar trebui să treacă dea lungul graficului apropiat de linia centrală. S-ar putea să vedeți niște salturi sub/peste linia centrală. Dacă urmărește sub linia centrală sau deasupra ei trebuie să faceți mici ajustări la șuruburile de AZIMUT pentru a elimina salturile. modificările se vor vedea imediat nu trebuie să așteptați mult pentru asta.
7. Setarea elevației.
8. Opriți ghidajul și căutați o stea apropiată de orizontul estic sau cel vestic atât cât vă permite vizibilitatea. Cu cât este mai jos cu atât este mai bine.
9. Refaceți calibrajul pe noua stea selectată.
10. Refaceți pașii de la punctele 3. , 4. și 5. 
11. Dacă montura este perfect aliniată atunci DY (linia roșie) ar trebui să treacă dea lungul graficului apropiat de linia centrală. Dacă urmărește sub linia centrală sau deasupra ei trebuie să faceți mici ajustări la șuruburile de ELEVAȚIE pentru a elimina salturile. Modificările se vor vedea imediat, nu trebuie să așteptați mult pentru asta.

Această metodă este suficientă să vă verificați alinierea polară.

Cer senin!

Ultima versiune a PD Guiding.
Trimiteți un comentariu